Szakképzési díj

A Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által alapított Szakképzési Díj 2014. évi fődíját a Kooperáció kategóriában a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter „ELEMÉR projekt – Elköteleződés – Együttműködés – Értékteremtés” című pályázata nyerte.

A díjat három kategóriában ítélte oda a DUIHK, szakmai zsűri döntése alapján: „Motiváció”, „Kooperáció”, „Innováció”.

A díjátadón Dale A. Martin, a DUHIK elnöke, dr. Parragh László a MKIK elnöke, és Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter beszédeikben egyaránt kiemelték a szakképzés fejlesztésének, és átalakításának, mint a magyar gazdaság egyik legfontosabb alappirének kiemelkedő fontosságát, azzal, hogy a gazdasági szereplőinek legalább akkora felelőssége van ebben, mint a kormányzatnak.

A Gépszer Kft hosszútávon elkötelezett a szakképzés feladataiban való aktív részvétel iránt.

Dr. Hüse István, a Gépszer Kft ügyvezető igazgatója, és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter elnöke a Díj átvételekor elmondta, hogy szimbolikusnak tartja, hogy a Klaszter a kooperáció kategóriában nyert, mivel a klaszter már önmagában is kooperáció, és az együttműködés az, ami a díjjal elismert teljesítményt lehetővé tette, mivel a Klaszter tagjai önmagukban, egyedül erre nem lettek volna képesek.

A Gépszer külön jelentőséget tulajdonít a gazdasági szereplők, ezen belül a KKV szektor szervezett együttműködésének, mert ezen keresztül javítható a hatékonyság, és növelhető a versenyképesség.

Gratulálunk a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszternek, és köszönjük a pályázat elkészítésében dolgozóknak sikeres munkájukat.